Trg kralja Tomislava 3, 44210 Sunja 044/812-883 Pon-Pet: 7 do 15 h

Zakon o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“ br. 25/13, 85/15, 69/22) uređuje pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija.
Cilj zakona je omogućiti i osigurati fizičkim i pravnim osobama pristup informacijama putem otvorenosti i javnosti djelovanja tijela javne vlasti, sukladno zakonu. Zakonom se propisuju načela prava na pristup informacijama i ponovnu upotrebu informacija, izuzeci od prava na pristup te postupak za ostvarivanje i zaštitu prava na pristup informacijama.

Pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija obuhvaća pravo korisnika na traženje i dobivanje informacije, kao i obvezu tijela javne vlasti da omogući pristup traženoj informaciji, odnosno da objavljuje informacije neovisno o postavljenom zahtjevu kada takvo objavljivanje proizlazi iz obveze određene zakonom ili drugim propisom.

Komunalac Sunja d.o.o. javnost informira putem službene web stranice na kojoj se objavljuju dokumenti i informacije koje posjeduje Komunalc Sunja d.o.o., te putem oglasne ploče. Isti su javno dostupni u elektroničkom obliku i moguće im je pristupiti bez posebnog zahtjeva.

Službenik za informiranje
Stela Češković

tel.: 044/812-883
e-mail:

Pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija ostvaruje se podnošenjem zahtjeva službeniku za informiranje usmeno ili pismeno, na sljedeći način:

  • putem e-maila:
  • poštom na adresu: Komunalac Sunja d.o.o., Trg kralja Tomislava 3, 44210 Sunja
  • osobno na adresu: Komunalac Sunja d.o.o., Trg kralja Tomislava 3, 44210 Sunja (radnim danom od 07:00 do 15:00h).

NAPOMENA
Komunalac Sunja d.o.o. ima pravo na naknadu stvarnih materijalnih troškova nastalih pružanjem informacije korisniku prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija, kao i naknadu troškova dostave tražene informacije, koja se naplaćuje sukladno Kriteriju za utvrđivanje naknade stvarnih materijalnih troškova i troškova dostave informacija („Narodne novine“ br. 12/14, 15/14, 141/22).

OBRASCI

GODIŠNJA IZVJEŠĆA O PROVEDBI ZAKONA O PRAVU NA PRISTUP INFORMACIJAMA

Kontakt informacije

Adresa:
Trg kralja Tomislava 3, p.p.1, 44210 Sunja

Telefon:
044/812-883

Email:

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd